Geçmişten Bugüne Doğuş

Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden aldığı güçle geleceği yetiştirmektedir.

1995'te kurulan Doğuş Eğitim Vakfı'nın başarılı çalışmaları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 09 Temmuz 1997 tarih ve 4281 Sayılı Kanun ile açılan Doğuş Üniversitesi, kamu tüzel kişiliğine sahip önceliği kar amacı olmayan bir vakıf üniversitesidir.

Hızlı bir akademik ilerleme ile yükseköğretimde kendine kısa sürede başarılı bir yer edinen Doğuş Üniversitesi; 5 fakültede 35 lisans programı, sağlık bilimleri yüksekokulunda 1 yüksekokul programı, meslek yüksekokulunda 36 ön lisans programı, lisansüstü eğitim enstitüsünde 21 yüksek lisans ve 3 doktora programı ile yükseköğretimin her kademesinde yer almaktadır.

1997' den günümüze seçkin bir akademik kadro ile kaliteli eğitim verme, donanımlı öğrenciler yetiştirme ve bilim dünyasına nitelikli katkı yapmayı öncelik alan Doğuş Üniversitesi, bu hedefinden ayrılmadan ilerlemektedir. Akademik kaliteye verilen önem, Doğuş Üniversitesi hanesine yazılan başarıların sürekli artmasını, farklı kaynaklarca yapılan tarafsız sıralamalarda Doğuş Üniversitesi'nin en iyiler arasında yer almasını sağlamaktadır. En önemli iki örnek olarak; Web Of Science verileri ve URAP raporları, Doğuş Üniversitesi'nin dünyanın en iyi ilk 2 bin üniversitesi arasında yer aldığını, İstanbul'un ise en iyi ilk 3 vakıf üniversitesi (tıp fakültesiz) arasında bulunduğu göstermektedir. Doğuş Üniversitesi'nin sadece Türkiye'de değil yurtdışında akademik kariyerine ya da meslek yaşamına devam eden, alanında kalıcı ve öncü işlere imza atan mezunları ise bu başarıyı taçlandıran sonuçlar olarak görülmektedir.

Öğrencilerinin yüksek donanımlı, entelektüel birikim sahibi, ülkesinde ve dünyada yaşanan gelişmeleri izleyen ve analiz edebilen, sorunlara çözüm üretme pratiği kazanmış, yaşadığı topluma duyarlı, sorumluluk sahibi, etik anlayışı yerleşmiş, özgüveni gelişmiş bireyler olarak mezun olması, Doğuş Üniversitesi'nin en önemli varlığıdır. İnsanlığa hizmet hedefiyle aydınlık bir eğitim yolunda ilerlemekle ve her zaman önce insana yatırım yapmakla gurur duyulmaktadır.

Geleceğin gençlere gençlerin de eğitime emanet olduğunun bilinciyle, Doğuş adına yakışır aydınlık beyinli nesiller yetiştirilmeye devam edilmektedir.