İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce)

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünün en önemli özelliği, edebiyatı öğrencilere çağdaş düşünce ve kültür akımları ile ilişkilendirerek disiplinler arası geniş bir bakış açısı ile sunmasıdır. Geniş bir kültürel yelpazeye yayılan bölüm dersleri öğrencilerimize bir yandan yaşamlarının her alanında yararlanabilecekleri, çağdaş bir eğitim sağlarken, diğer yandan küreselleşen dünyamızı kavramalarına ve orada başarılı olmalarına yardımcı olur.

Eğitim süresi 4 yıl olan bölümün eğitim dili ise İngilizcedir. İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur. Bölümü kazanan öğrenciler, Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavında başarılı olmaları halinde İngilizce Hazırlık Sınıfını atlayarak birinci sınıftan öğrenimlerine başlayabilirler.

Son yirmi yılda, İngiliz Dili Edebiyatı büyük ölçüde değişmiş, dünya edebiyatını da içine alarak çok boyutlu ve disiplinler arası bir çalışma alanı haline gelmiştir. İngiliz edebiyatı, İngiltere sınırlarının ötesine geçerek aynı zamanda hem İngiltere’yi hem de tüm dünyayı kapsayacak şekilde genişlemiştir. Bölüm derslerimiz dünya edebiyatı; popüler kültür; Soğuk Savaş edebiyatı; Asya Amerikalı edebiyatı, Latin Amerika edebiyatı, Afrikalı-Amerikalı edebiyatı ve diğer azınlık edebiyatları; edebiyat ve çağdaş müzik; Devrimci kadın yazarlar; İngiliz tiyatrosu gibi çok geniş bir çerçevede çalışma alanı sunmaktadır. Derslerimizde odak noktamız öğrenci merkezli bir eğitim sunmak ve öğrencilerimizin yorum becerilerini geliştirebilmek ve çok yönlü, analitik ve sorgulayıcı düşünebilmelerini sağlayabilmektir.

İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde anlatılan konular kültür, tarih ve politika gibi alanlarla ilişki içinde ele alınarak analitik ve eleştirel düşünmenin geliştirilmesi hedeflenir. Temel amaç öğrencileri hem dil hem de kültürle donatarak sözlü ve yazılı becerilerini geliştirmektir.

Çalışma Alanları

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları eğitim kurumlarında, üniversitelerde, yayınevlerinde, büyükelçilik ve konsolosluklarda, medya kuruluşlarında, halkla ilişkiler ve reklam ajanslarında çalışmakta ya da akademik kariyer yapmaktadırlar.

*İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümümüz FEDEK tarafından 19 Kasım 2022 tarihi itibariyle 3 yıl süreyle akredite edilmiştir.

Select a choice