Bilgisayar Mühendisliği, modern bilgi ve bilgisayar denetimli sistemleri oluşturan donanım ve yazılım bileşenlerinin analiz, tasarım, geliştirme, uygulama ve bakımı ile ilgili bilim ve teknolojileri içeren meslek dalıdır. Bilgisayar mühendisliği programında temel mühendislik derslerinin yanı sıra ağırlıklı olarak yazılım, donanım ve bilgisayarla ilgili elektronik dersleri bulunmaktadır. Bunların haricinde öğrencilerin ilgi alanlarına göre disiplin içi ve disiplinler arası çalışmalarını sağlamak amacıyla seçmeli dersler bulunmaktadır.
Eğitim süresi 4 yıl olan bölümüm eğitim dili ise İngilizcedir. İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur. Bölümü kazanan öğrenciler, Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavında başarılı olmaları halinde İngilizce Hazırlık Sınıfını atlayarak birinci sınıftan öğrenimlerine başlayabilirler.
Çalışma Alanları
Günümüz dünyasında bilgisayar sistemlerinin oldukça geniş kullanım alanına sahip olması bilgisayar mühendislerine bankacılıktan telekomünikasyona, ticaretten eğitime kadar bir çok farklı sektörlerde çalışma imkanı sunmaktadır. Bu sektörlerde ihtiyaç duyulan yazılım ve donanım çözümlerinin tanımlanması, analizi, geliştirilmesi, ve test edilmesi üzerine çalışabilirler.
Bilgisayar Mühendisleri, yukarıda bahsettiğimiz sektörlerde yazılım uzmanı, veri analisti, ağ uzmanı, veritabanı uzmanı, web tasarım uzmanı, yazılım mimarı, sistem analisti gibi ünvanlarla çalışabilirler.