Makine Mühendisliği (İngilizce)

Makine Mühendisliği iki geniş alana ayrılmıştır: mekanik sistemler ve ısıl sistemler. Mekanik sistemler mekanizmaların tasarımı, analizi, dayanımı ve malzemenin davranışını içerir. Bu tür konular statik, dinamik, malzeme bilimi, mukavemet, makine elemanları, titreşim ve makine tasarımı gibi derslerin kapsamı içindedir.

Isıl sistemler ise, ısı enerji ya da akışkan hareketi içeren sistemlerin analizini kapsar. Bu tür konular ise termodinamik, ısı transferi, akışkanlar mekaniği, enerji dönüşümleri, iklimlendirme ve havalandırma derslerinin içeriğindedir.

Bütün bu derslerde öğrendiklerinizi deneysel Mühendislik I ve II derslerindeki laboratuar çalışmalarınızda uygulayacak ve deneysel mühendisliğin esaslarını öğrenme fırsatı bulacaksınız. Ayrıca robotik, otomotiv, nanoteknoloji, enerji, iklimlendirme ve havalandırma, üretim, kontrol ve otomasyon gibi ilgi duyacağınız alanlar ise çok sayıdaki bölüm, fakülte ve üniversite seçimlik derslerle desteklenmektedir.

Bölümün eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili ise İngilizcedir.

Çalışma Alanları

Makine Mühendisleri, günümüz dünyasında önemi giderek artan alanlarda istihdam edilmektedir. Başta; uzay, uçak, otomotiv, biyomedikal, kimya, bilgisayar, elektronik, enerji, ısıtma, havalandırma, imalat, robot ve tekstil olmak üzere birçok alanda makine mühendislerine ihtiyaç vardır. Makine mühendisleri bu alanlarda araştırma, geliştirme, tasarım, test ve değerlendirme, imalat ve üretim, bakım/onarım, pazarlama ve idarecilik gibi farklı bölüm ya da birimlerde çalışmaktadırlar.

x

Bize Ulaşın

Select a choice