Günümüzde, tüketicilerin değişen taleplerini öğrenmek ve bu taleplere karşılık verebilmek için stratejik pazarlama ve marka yönetimi konuları önem taşımaktadır. İşletmelerin tüketicileri tatmin edebilmesi, marka bilinirliğini arttırabilmesi, marka sadakati yaratabilmesi, tüketicileri tekrarlı satın almaya yönlendirebilmesi için doğru pazarlama ve marka stratejilerinin uygulanması gerekmektedir. Böylelikle işletmeler pazarda rekabet avantajı kazanabilir, karlılığını arttırabilir ve rekabetçi güçlerini sürdürebilir. Bilgi teknolojilerinin ve internetin gelişimi ile tüketici verilerinin elde edilmesi, potansiyel kitlelerin kolaylıkla hedeflenebilmesi, kişiselleştirilmiş reklamların oluşturulabilmesi, birebir pazarlama iletişimine imkân vermesi ve doğrudan pazarlama kampanyalarında ölçülebilir yanıtlar elde edebilmesi gibi önemli kolaylıklar sağlanmıştır. Diğer taraftan, uygulama alanındaki gelişmelere paralel olarak pazarlama akademik alanında da benzer gelişmeler bulunmaktadır. Pazarlama performans ölçütlerinin geliştirilmesi yoluyla pazarlama performansına somutluk kazandırılması ve pazarlama faaliyetleri sonuçlarının öngörülür kılınması bunlardan bazılarıdır. Organizasyonlarda çağın gereklerine uygun şekilde stratejik bakış açısına sahip, pazarlamaya yönelik işlevlere, marka konusuna hâkim çeşitli düzeylerdeki personele oldukça fazla ihtiyaç bulunmaktadır. Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi Yüksek Lisans programının amacı ise alanında yetkin ve yenilikçi pazarlama uzmanlarının yetiştirmektir. Öğrencilerin pazarlama alanındaki bilgilerini en güncel stratejik ve yenilikçi pazarlama teknikleri ile donatmayı hedeflemektedir. 


Eğitim Süresi
Yerleşke
Eğitim Dili

Tezli
2 Yıl
Çengelköy
Yerleşkesi
Türkçe

Tezsiz
1,5 Yıl
Çengelköy
Yerleşkesi
Türkçe

Kayıt Kabul Şartları

Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi Yüksek Lisans Programına öğrenci kabulü, Doğuş Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre yapılır. Öğrenim dili Türkçedir.

Öğrenciler için genel kabul koşulları aşağıda verilmiştir:

  • Herhangi Bir Alanda Lisans Mezunu Olmak
  • Tezli program için; ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavından, ALES Eşit Ağırlık puan türünde en az 55 puandan az olmamak koşuluyla ALES standart puanına sahip olmaları veya Yükseköğretim Kurulunun kabul ettiği uluslararası sınavlar olan Graduate Record Examination (GRE) ve Graduate Management Admission Test (GMAT) sınavlarından birine ait eşdeğeri puana sahip olmaları gerekir.
  • Tezsiz Programlar için ALES puanı istenmemektedir.
  • Adayların seçiminde ALES puanına % 50, lisans not ortalamasına % 10, mülakat % 40 ağırlık verilecektir.
x

Bize Ulaşın

Select a choice