Hizmet sektöründeki talebi
karşılayabilecek; gerekli el becerisi yeteneği, hayal gücü ve
yaratıcılığı sentezleyerek üretim yapabilen, pişirme tekniği ve malzeme
bilgisine sahip, mutfak tekniklerine yenilik getirebilecek, damak zevki
gelişmiş, Dünya ve Türk Mutfağına hakim, akademik bilgi ve disipline
sahip personel yetiştirmektir.
Mutfak
uygulamaları eğitimi ile ileri mutfak tekniklerinde beceri kazandırarak
gelecekteki olası istihdam alanları için yeterliliğe sahip bireyi
topluma hizmet etmek için sunmak.
Çalışma Olanakları
Aşçılık programı mezunları; okul, hastane, işyeri mutfakları, oteller,cafeler, zincir restoranlar, catering firmaları, dünya mutfakları hizmeti veren özel restoranlar, hamur işleri- tatlı servisi yapan mutfaklar, pastacılık sektöründe, gıda fabrikalarında, ulusal ve uluslarası yiyecek içecek işletmeleri ve konaklama faaliyeti gösteren işletmelerin mutfaklarında ve havayolu şirketlerinde ikram hizmetlerinde istihdam edilirler.
Dikey Geçiş Sınavı ile Tercih Yapılabilecek Lisans Programları;
Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği