Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı'nın amacı, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu gerekli bilgi ve donanıma sahip, etkili iletişim becerileri olan, olası sorunlara çözüm odaklı yaklaşan, işiyle ilgili güncel
bilgileri takip eden, araştıran ve sorgulayan, uluslararası kurallara hakim, operasyonel faaliyetleri yürütebilecek "Kabin Memuru" yetiştirmektir.
Çalışma Alanları
Mezunlar almış oldukları eğitim doğrultusunda Havayolu şirketlerinin Genel Müdürlükleri, Yurt içi ve Yurt dışı yolcu taşıyan özel havayolu şirketleri, Yabancı Havayolu şirketleri, Sivil havacılıkla ilgili her türlü
firma ve şirketlerde kabin memuru olarak çalışabileceklerdir.
Dikey Geçiş Sınavı ile Tercih Yapılabilecek Lisans Programları;
Havacılık İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Ulaştırma ve Lojistik, Uluslararası Lojistik, Turizm ve Otelcilik, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği.
10 nolu özel koşul:
1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Kadınlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
4) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş havacılık tıp merkezlerinde yapılan muayene sonucunda uçuşa elverişli olduğuna dair sağlık raporu almak.
5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.