Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü (EHMB) Hakkında

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği hızla değilen yeni yüzyılın bir numaralı mesleği olduğundan, EHMB programları bütün üniversite müfredatları arasında en dinamik ve en değişken olmak zorundadır. DOĞUŞ EHMB'de de öğretim bu kadar geniş bir yelpazenin ihtiyaçlarını karşılayacak ve öğrencilerinin ufuklarını genişletecek şekilde ayarlanmıştır. Dolayısıyla, EHMB'den mezun olan genç mühendisler çok yönlü yetiştirildiklerinden değişen çevre koşullarına, yeni konulara ve yeni gelişmelere çok çabuk uyum sağlarlar.

Mezun olmak için gerekli olan 240 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) ders yükünün, yüzde 25’i Bolonya sürecine göre seçmeli dersler olmak zorundadır. Öğrenciler 3 adet Fen, 5 adet Bölüm, 2 adet Fakülte ve 2 adet Üniversite seçmeli dersi almalılardır.

EHMB Lisans programı 3 ana disiplinden oluşur : Elektrik, Elektronik ve Haberleşme. Bu disiplinlerin üçü de Bölümümüz için temel olduğundan, üçüne de eşdeğer önem verilmiştir. Bölüm ders müfredatımız bu doğrultuda Elektrik alanında18 kredilik, Elektronik alanında 24 kredilik ve Haberleşme alanında 23 kredilik dersler içermektedir. Bu disiplinlerin herhangi birinde uzmanlaşmak isteyen bir öğrenci, üç paketten istediğini seçebilir.

Bir mühendislik programının en önemli unsurlarından biri de el becerilerinin ve mesleki pratik yönlerin geliştirilmesidir. Bu amaçla DOĞUŞ EHMB'de de en az 34 saat laboratuvar ve 12 hafta staj yaptırılmaktadır.

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 03/02/2017 tarih ve 75850160-303.01.01-9174 sayılı yazısıyla Elektronik Haberleşme Mühendisliği Programını Elektrik Elektronik Mühendisliği programına eşdeğer olduğuna karar vermiştir. Bölümümüz mezunları Elektrik Elektronik mezunlarının bütün hak ve yetkilerine sahip olmalarının yanısıra Haberleşme Mühendisliği Mezunlarınında hak  ve yetkilerine sahip olacaklardır. Bu da öğrencilerimiz için büyük bir avantajdır.

Dört yıllık  sıkı bir çalışma ve ağır bir ders yükünün elbetteki bir mükafatı olacaktır. “Ne ekersen onu biçersin” atasözünü hatırlayınız ve izleyen paragraftan sizi nasıl bir geleceğin beklediğini hayal edin. Mezun olduktan sonra

1. Üretim ve tasarım mühendisi,
  2. Araştırma ve geliştirme mühendisi
  3. Saha, satış ve destek mühendisi
  4. Teknik müdür ve genel müdür seviyesine kadar yönetici pozisyonları,
  5. yazılım ve sinyal işleme mühendisliği sektörlerinde
    1. telefon ve GSM şirketleri,
    2. elektrik, elektronik, biomedikal, otomotiv cihazları üreten sektörler,
    3. bankalar, finans şirketleri,
    4. bilişim teknolojileri şirketleri,
    5. Internet servis sağlayıcıları,
    6. proje-tasarım-yazılım şirketleri,
    7. ses/görüntü sistemleri üreticileri

gibi kurumlarda çalışma imkanına sahip olacaksınız. Kendi şirketinizi kurabileceğinizi de unutmayın.

DOĞUŞ EHMB'den mezun olduğunuz zaman evrensel bir mühendis olmak için gerekli bilgi ve donanıma sahip olacaksınız.

Bölüm Başkanının Mesajı

Doğuş Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Başkanı olarak ağ-sayfamıza ve bölümümüze hoşgeldiniz demekten mutluluk duyarım. Üniversitemiz ve bölümümüz tarihçesine yakından bir bakış başarılarımızı ve yirmi yılı aşkın tecrübemizi gözler önüne serecektir. En eski ve köklü vakıf üniversitelerinden birinin parçası olarak, deneyimli öğretim elemanlarımız, programlarımız ve laboratuarlarımız ile EHMB istekli ve çalışkan öğrencilere dünya kalitesinde bir eğitim ve araştırma imkanı sunmaktadır. Çok kısa bir süre içerisinde Bölümümüz alanında Türkiye de lider bölümlerden biri haline gelmişdir. EHM alanında çalışan bütün mühendislere ilham kaynağı olacak önde gelen araştırmalar ve ciddi katkılar yapan genç mühendisler yetiştireceğimizden hiç kuşkumuz yoktur.

Web sayfamızı bilgi verici ve öğretici bulacağınızı ümit eder, herhangi bir konu hakkında bizimle irtibata geçmekten çekinmemenizi dileriz.

Bütün devreleriniz planladığınız gibi çalışsın.

Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Varol
Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanı