Öğrenciler İçin

Ödemeyi nasıl yapabilirim?

1-) PEŞİN ÖDEME

a-) Online Ödeme:
pos.dogus.edu.tr adresi üzerinden, öğrenci numarası ve otomasyon şifresi ile yıllık öğrenim ücretinin tamamını tek seferde ödeyerek mali kayıt işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Ödemeyi, aynı işlemleri tekrarlayarak birden fazla kart ile gerçekleştirebilmek de mümkündür.

b-) Banka Aracılığıyla:
Türkiye genelindeki tüm; Türk Ekonomi Bankası (TEB), Yapı Kredi Bankası ve Denizbank şubelerinden öğrenci numarası söylenerek, yıllık öğrenim ücretinin tamamını ödeyerek mali kayıt işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Ödemelerini havale/EFT ile gerçekleştirecek öğrencilerimiz için banka hesap bilgilerimiz aşağıdaki linktedir.
(https://www.dogus.edu.tr/dogus/106567/banka-hesap-bilgileri)

c-) Banka/Kredi Kartı:
İnternet kullanımına kapalı olan kredi kartlarıyla ödeme, Acıbadem yerleşkemiz Muhasebe Departmanında yapılmaktadır.

2-) VADELİ:

a-) Online Ödeme:
pos.dogus.edu.tr adresi üzerinden, öğrenci numarası ve otomasyon şifresi ile, yeterli kullanılabilir limiti bulunan Bonus, Card Finans, Maximum, Paraf, World özellikli kredi kartları ile en fazla 10 taksitle mali kayıt işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Ödemeyi, aynı işlemleri tekrarlayarak birden fazla kart ile gerçekleştirebilmek de mümkündür.

b-) Banka Aracılığıyla:
Türkiye genelindeki tüm; Türk Ekonomi Bankası (TEB), Yapı Kredi Bankası ve Denizbank, şubelerinde öğrenci numarası söylenerek, bankanın talep ettiği şartları taşıyacak ödeme velisi ile vadeli mali kayıt işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

c-) Kredi Kartı:

Okul ücretimi nasıl hesaplayabilirim?

2018-2019 akademik yılı öğrenim ücretleri, internet sitemizde “Öğrenciler İçin / Ücretler” sekmesinin içinde paylaşılmıştır. Öğrenci numaranız ve şifreniz ile aşağıdaki linke tıklayarak da hesaplattırabilirsiniz. pos.dogus.edu.tr

Banka ödeme tablosu yaptırmak için Doğuş Üniversitesine gelmek zorunda mıyız?

Hayır. Öğrenci velisi, çalıştığımız bankaların Türkiye’deki tüm şubelerinden, sadece öğrencinin numarasını söyleyerek taksitlendirme tablosunu oluşturabilir.

Uzatmalı öğrenciyim ödememi ne zaman yapacağım?

Ders kayıt haftasında derslerinizi seçtikten sonra, ödemelerinizi AKTS ücretleri hesaplanarak gerçekleştirebilirsiniz. AKTS Ücretleri tıklayınız

Ödemelerimi dönem dönem yapabilir miyim?

Mali kayıt her sene ilan edilen tarihlerde yıllık ücret üzerinden yapılmaktadır.

Ödememin bir kısmını peşin geri kalanını taksitli olarak ödeyebilir miyim?

Evet. Ödemenizin bir kısmını Doğuş Üniversitesi banka hesap numaralarına havale/EFT ile ödeyebilirsiniz. Ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra muhasebe birimi ile iletişime geçip ödemenizi sisteme işlettirmeniz gerekmektedir. Bu işlemin ardından, ödemenizin kalan kısmını pos.dogus.edu.tr adresi üzerinden taksitlendirebilirsiniz.

Peşin ödeme indirimi ve erken kayıt indiriminiz var mı?

Yıllık kayıt ücretinin tamamının kayıt esnasında yatırılması durumunda “%5 peşin ödeme indirimi” uygulanmaktadır. “Erken kayıt indirimi” uygulaması yoktur.

Peşin ödememi kredi birden fazla kredi kart ile yapabilir miyim?

Evet. pos.dogus.edu.tr adresinden öğrencinin okul numarası ve TCKN (otomasyon şifresi) ile birlikte girilerek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Sanal pos ile yapılan ödemelerde mali kaydın tamamlanabilmesi için yıllık ücretin tamamının ödenmesi zorunludur.

Taksitli ödemelerinizde vade farkı uygulanıyor mu?

Hayır. Gerek kredi kartı ile gerekse banka ödeme tablosu uygulamalarında vade farkı alınmamaktadır.

Kredi kartı ile mail order uygulaması var mı?

Hayır. pos.dogus.edu.tr adresinden online ödeme yapılabilinmektedir.

Kayıt ücretini ÇEK ve SENET ile ödeyebilir miyim?

Hayır. Üniversitemiz ÇEK ve SENET kabul etmemektedir.

Kardeş indirimi uygulamanız var mı?

Evet. Her iki kardeşin de yeni kayıt- kayıt yenileme işlemi yaptırmaları halinde her biri için “%10 kardeş indirimi” uygulanmaktadır.

Okul ücretlerinde her yıl artış yapılıyor mu? Sabit ücret uygulamanız var mı?

Öğrenim ücretleri Mütevelli Heyeti’nce her yıl yeniden belirlenir ve ödeme şekilleri ile birlikte ilan edilir. Sabit ücret uygulamamız yoktur.

Fiyatların içerisinde yemekhane veya yurt dahil midir?

Hayır. İlan edilen ücretler sadece öğrenim masraflarını kapsamaktadır.