Başvurular Nasıl Yapılır?

Erasmus Öğrenci Değişimi programı kapsamında yurtdışı eğitim döneminizi Doğuş Üniversitesi’nde geçirmek istiyorsanız, üniversiteniz Erasmus Ofisi ile irtibata geçip kurumlarımız arasında Erasmus anlaşması olup olmadığını, var ise Doğuş Üniversitesi’nde değişim öğrencisi adayı olmak istediğinize dair talebinizin tarafımıza bildirilmesini istemelisiniz.

Başvuru Tarihleri

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı son başvuru tarihleri;

Güz Dönemi: Temmuz 2021

Bahar Dönemi: Aralık 2021

Akademik Takvim

Doğuş Üniversitesi Akademik Takvim sayfası için lütfen tıklayınız.

Hareketlilik Öncesi Dönem

Hareketlilik öncesi, öğrenci istenen başvuru evraklarını eksiksiz olarak tamamlamalı ve Erasmus Ofisine iletmelidir. Evraklarını eksiksiz olarak teslim eden öğrencilere Erasmus Ofisi tarafından kabul mektubu hazırlanmaktadır. Öğrencinin oryantasyon tarihinden en geç 1 gün öncesinde İstanbul’da olması gerekmektedir.

Üniversitemize Erasmus programı kapsamında gelecek olan öğrencilerin aşağıdaki evrakları son başvuru tarihlerinden önce ofisimize iletmeleri gerekmektedir;

  • Başvuru Formu
  • Öğrenim Protokolü
  • Pasaport fotokopisi (Pasaport fotokopilerinin yanı sıra; Türk Vatandaşlığı olan öğrencilerin kimlik kartı, Mavi kartı olan öğrencilerin de Mavi kartlarını yollamaları gerekmektedir.)

Hareketlilik Sırasında

Doğuş Üniversitesi’ne geldikten sonra Erasmus+ öğrencileri ders seçimi ve akademik işlemleri yapabilecektir.

Her dönem öncesi düzenlenen Oryantasyon Programı ile Gelen Erasmus ve diğer değişim öğrencilerine kayıt ve kampüs hayatıyla ilgili bilgilendirme yapılmaktadır.

Ders Kayıtları

Ders kayıtları, akademik dönemin başında gerçekleştirilir ve ders ekleme-bırakma işlemleri belirlenen tarih aralığında yapılır. Daha önce yapmış olduğunuz ders programınızda herhangi bir değişiklik yapmak isterseniz, kurumunuzun onayını aldıktan sonra öğrenim protokolünün ikinci sayfasında belirterek ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz.

Bütün uluslararası öğrencilerin Türkiye’ye geldikten sonra en geç bir ay içinde İkamet İzni Belgesi’ne başvurmaları gereklidir. Uluslararası İlişkiler Ofisi öğrencilere bu süreçte danışmanlık verecektir. İkamet izni başvurusunun ilk adımı bizzat online randevu almaktır. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden online randevu başvurusu yapmak için buraya tıklayınız.

İkamet İzni Başvurusu İçin İhtiyaç Duyacağınız Belgeler

  1. Başvuru formu: Bu form e-İkamet sistemi üzerinden ikamet izni başvurusu tamamlandığında sistem tarafından oluşturulur. Başvuru formunun çıktısı alınıp öğrenci ve/veya yasal temsilcisi tarafından imzalanır.
  2. Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi: Talep edilen ikamet izni süresinden 60 (altmış) gün daha uzun süreli pasaport ya da pasaport yerine geçen belgeye sahip olmalısınız. Unutmayın ki, başvuruya giderken pasaportunuzun ve Türkiye’ye son girişte pasaportunuza vurulan giriş damgasının bulunduğu sayfanın fotokopisini de götürmelisiniz.
  3. İki adet fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır.
  4. Geçerli sağlık sigortası: Sağlık sigortası belgesi hakkında aşağıda sıralanan ve durumunuza uygun olanlardan yalnızca birisine ilişkin belge getirmeniz yeterli olacaktır.
    • Üniversiteye ilk kayıt tarihinizden itibaren 3 ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna “genel sağlık sigortalısı” olmak için başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuruya dair e-imzalı veya imzalı, kaşeli belgeyi ikamet izni müracaatında kullanabilirsiniz. (İl Sosyal Güvenlik Müdürlüklerine başvuru yaparak bu belgeyi almalısınız.)
    • Özel Sağlık Sigortası (Eğer ilk kayıt tarihinizden itibaren 3 ay içinde Genel Sağlık sigortası için başvuru yapmazsanız özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz.)
    • İkili Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalandığınıza dair il sosyal güvenlik birimlerinden e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli belge temin etmeniz halinde bu belgeyi de ikamet izni müracaatında kullanabilirsiniz.
    • Sosyal Güvenlik Kurumundan almış olduğunuz e-imzalı/imzalı ve kaşeli/mühürlü provizyon belgesini de ikamet izni müracaatında kullanabilirsiniz.
  5. Öğrenci belgesi: Kayıtlı olduğunuz üniversiteden alacağınız bu belge e-imzalı/imzalı ve mühürlü/kaşeli şekilde olmalıdır.
  6. Adres bilgilerinizi gösteren belge: Ülkemizde hak ve hizmetlere erişebilmeniz için İl Göç İdaresi ile iletişimde olmanız oldukça önemlidir. Bu sebeple ibraz edeceğiniz adres ve iletişim bilgileri geçerli ve doğru bilgiler olmalıdır. Adres bilgileriniz hakkında; ülkemizde kaldığınız yere ilişkin (kira, yurt, pansiyon vb.) bir belge getirmeniz, getireceğiniz belgede o adreste kalıyor olduğunuzun açık ve anlaşılır olması gerekmektedir. (Örneğin; yurtta kalıyorsanız yurt yönetiminden alacağınız imzalı/kaşeli belge, kiracı olarak kalıyorsanız noter onaylı kira sözleşmesi gibi)
  7. İkamet izni kartı bedeli makbuzu: Kart bedeli miktarı ikamet izni başvuru formunuzda yer almaktadır. Bu bedeli yetkilendirilmiş maliye veznelerinde veya yetkilendirilmiş bankalara yatırarak düzenlenecek makbuzu başvuru formuna eklemeniz gerekmektedir.

Hareketlilik Sonrası Dönem

Hareketliliğin tamamlanması için İlişik Kesme Formu’nun Erasmus Ofisine teslim edilmesi gereklidir;

Aşağıda belirtilmiş olan evraklar Erasmus Ofisi tarafından üniversitenize iletilecektir.

Transkript: Orijinal transkript Erasmus Ofisi tarafından, üniversitenizin Uluslararası İlişkiler Ofisine posta yoluyla gönderilecektir. Birden fazla orjinal transkripte ihtiyaç duymanız halinde internationaloffice@dogus.edu.tr adresine e-posta atmanız yeterlidir.

Katılım Sertifikası: Hareketlilik başlangıç ve bitiş tarihlerini kapsayan Katılım Sertifikası Uluslararası İlişkiler Ofisinden öğrenci tarafından talep edilmesi halinde hazırlanıp öğrenciye teslim edilecektir.

Öğrencilerin eğitim dönemleri sona erdikten en geç 1 ay sonra Not Döküm Belgeleri kurumlarına iletilecektir.

Erasmus Programı Gelen Öğrenciler için Sağlık Sigortası

Gelen öğrenciler Türkiye’de kalacakları süre zarfında geçerli olacak bir sağlık sigortası edinmelidir. Uluslararası geçerliliği olan bir kurumdan yaptırdığı sigortanın Türkiye’de geçerli olabilmesi için ilgili sigorta şirketinin varsa Türkiye’deki teşkilatına onaylatılmış olması (ayrıca çevirisi istenmiyor) gerekiyor. Eğer bu şirketin Türkiye’de teşkilatı yoksa ya da var olan teşkilat sigortayı onaylamazsa, öğrencinin ilk kayıt tarihinden itibaren üç ay içerisinde Genel Sağlık Sigortası (GSS) için SGK sistemine dahil olması ya da yeni bir özel sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir. Türkiye ile bazı ülkeler arasında bulunan anlaşmalar sayesinde sağlık sigortası bulunan öğrenciler bu sigortalarını Türkiye’de kullanabilirler.

Detaylı bilgi ve başvuru için; internationaloffice@dogus.edu.tr

x

Bize Ulaşın

Select a choice