İnşaat Mühendisliği, insanlık tarihi boyunca yaşamsal ihtiyaçların karşılanması bakımından önemli bir role sahip olmuştur. Uygarlıkların gelişmişlik düzeyi arttıkça İnşaat Mühendisliği, toplumun ihtiyaçları karşısında gelişen ve değişen bir bilim dalı olarak şekillenmiştir.
İnşaat Mühendisi, barınmak, çalışmak, eğlenmek kısacası yaşamak için gereksinmemiz olan yapıları (konut, işyeri, spor salonu, stadyum, konferans salonu…), her türlü ulaşım yapısını (yol, demiryolu, köprü, havaalanı), su ve deniz yapılarını (baraj, liman, kanal, su dağıtım şebekesi, pis su arıtma yapıları), zemin yapısını (temel, istinat duvarı, tünel) emniyet, ekonomi ve estetik faktörlerini de göz önünde bulundurarak projelendiren ve projeyi gerçekleştiren kişidir. İnşaat Mühendisi bu yapıları yaparken diğer mühendislik dallarındaki mühendislerle, mimarlarla, sosyal bilimcilerle iş birliği yapar.
Bölümün eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili ise Türkçedir. Bölümde isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.
Ayrıca İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı/ İnşaat Mühendisliği Tezli/ Tezsiz Yüksek Lisans Programı 2022-2023 Güz döneminden itibaren öğrenci almaktadır.
Çalışma Alanları
Lisans eğitimlerinde aldıkları teorik ve pratik bilgiler sayesinde ulusal ve uluslararası düzeyde yönetilen inşaat projelerinde proje mühendisi, şantiye mühendisi, kalite kontrol mühendisi gibi unvanlarla görev alabilirler.
Yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerde inşaat mühendisliğinin çeşitli dallarında yüksek lisans ve doktora programlarına girip üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler.
Eğitim Süresi
4 Yıl
Dudullu
Yerleşkesi
Eğitim Dili
Türkçe