Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına olan ilgi artmış ve önemli bir meslek dalı haline gelmiştir. Gastronomi, yeme ve içme kültürünün bilim ve sanata dönüşmesidir.
Gastronomi sadece gıda maddelerinin hazırlanıp tüketilmesine ilişkin bir süreç değildir. Yiyecek ve içeceklerin tarihsel gelişme sürecinden başlayarak tüm özelliklerinin ayrıntılı bir biçimde anlaşılması, uygulanması ve geliştirilerek günümüz şartlarına uyarlanması çalışmalarını kapsayan bir bilim dalıdır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programında öğrenciler ilk yıllarında bilimsel hazırlık ve yetkinlik tamamlayıcı dersleri alacaklardır. Gastronomi sanatı sadece yemek pişirme anlamına gelmemektedir. Bu nedenle gerekli uygulama dersleri ile harmanlanmış teorik dersler, öğrencilerimizin kültürel ve bilimsel alt yapıyı alarak ve gıda ile ilgili tüm alanlarda vizyon sahibi gastronomlar olarak yetiştirilmesini sağlayacaktır.
Bölümün eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili ise Türkçedir. Bölümde isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı bulunmaktadır.
Çalışma Alanları
Gastronomi Uzmanı, Şef, Yeme-İçme Sorumlusu, Catering İşletmecisi, Gurme, Gastronomi Yazarlığı, Yemek Fotoğrafçılığı-Stilistliği, Gastronomi Akademisyeni alanlarında kariyer yapabilirler.
Eğitim Süresi
4 Yıl
Dudullu
Yerleşkesi
Eğitim Dili
Türkçe