Detay

Mimarlık Söyleşileri’nin Sekizincisinde, Mimar Tuna Han Koç “Egemen Tipolojiden Sızanlar? Muratpaşa Opera Ve Tiyatro İşliği” Konulu Bir Konferans Gerçekleştirdi

Başlangıç: 30 Nisan 2019 / Bitiş: 30 Nisan 2019
Yer:

Kolektif Mimarların kurucusu Tuna Han Koç 17.04.2019 tarihinde Doğu Salonu’nda öğrencilerle ve Mimarlık Bölümü’nün hocaları ile bir araya geldi. Konferansta Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu kültür merkezi yarışmasına nasıl hazırlandıkları, yarışmanın proje aşamasındaki dönüşümleri ve gelişiminden bahseden ve mimarlığı her yönü ile ele alan Tuna Han Koç Opera ve Tiyatro işliğinin inşa edilmesi sırasında yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaştı. Yarışmaların meslek içinde varolmanın en etkili yöntemi olduğunu ve mimarlığın sanatsal bir etkinlik içermesi gerektiğini vurgulayan Tuna Han Koç öğrencilerin ilgili sorularını yanıtladı. Etkinlik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nihal Şenlier, fakültemiz hocaları ve öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Tuna Han Koç