Tarih: 07 Mayıs 2018

Erasmus+ Staj Hareketliliği Ek Başvuruları Başlamıştır

2017 – 2018 Akademik yılında Staj Hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerimizin başvuruları 07 Mayıs – 22 Mayıs 2018 tarihleri arasında alınacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Faaliyete katılacak öğrencilerin kayıtlı, aktif öğrenciler olması gerekir. Staj Hareketliliği gerçekleştirmek isteyen öğrenciler azami 2 ay hareketlilik gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İngilizce Hazırlık Programı öğrencileri başvuruda bulunamazlar.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Öğrencilerimiz başvurularını Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (OBS) giriş yaparak online olarak yapabileceklerdir. Online başvuru tamamlandıktan sonra öğrencinin başvuru formunun çıktısını alıp güncel tarihli transkripti, kabul mektubu ve özgeçmişi ile birlikte Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim etmesi gerekmektedir.

Başvuru Şartları Nedir?

1- Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, aktif öğrenci olması

2- a) Birinci kademe (Lisans/Ön Lisans) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının (GNO) en az 2.20/4.00 olması

b) İkinci ve üçüncü kademe (Yüksek Lisans ve Doktora) öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının (GNO) en az 2.50/4.00 olması

4- Öğrenci başvurmadan önce staj yapılacak işletmenin belirlenmesi ve kabul mektubu alması gerekmektedir.

Staj Hareketliliği hakkında detaylı bilgi almak için Tıklayınız..

Daha önce staj hareketliliği gerçekleştirilmiş olan kurumların listesi için tıklayınız.

İngilizce Seviye Tespit Sınavı

Yurt dışında staj hareketliliğine katılmak isteyen öğrencilerimiz, 24.05.2018 tarihi saat 9.00’da Doğuş Üniversitesi Acıbadem Yerleşkesinde yapılacak olan yazılı sınava katılmak zorundadır. Yazılı sınav yeri ve Yabancı Diller Bölümü tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü sınav yeri ve saatleri daha sonra ilan edilecektir.

Seçim Kriterleri

Hareketlilik başvurularını değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Elde edilen toplam puana göre öğrenciler sıralanır ve tercih sıraları ile üniversitelerin kontenjan durumuna göre yerleştirilir. Staj Hareketliliği için toplam kontenjanımız 13 kişidir. Üniversite bazında başarı sıralamasına göre hibe dağılımı yapılacaktır.