Tarih: 13 Haziran 2024

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Arş. Gör. A.Haluk Manav'ın Büyük Başarısı

Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Araştırma Görevlisi A. Haluk Manav’ın “İstanbul Boğazı’nda Mitolojinin Yansımaları” isimli kısa metraj belgesel filmi 2024 Mart ayından itibaren başladığı uluslararası film festivalleri yolculuğunda 7 ödül, 6 resmi seçki ve 1 mansiyon kazandı.

Mitolojideki Altın Post ve Argo Denizcileri efsanesinde bahsi geçtiği düşünülen ve antik dönemden beri farklı isimlerle anılan Kyaneai Kayaları ile Avrupa Kyaneaisi üzerindeki tarihi eseri konu edinen kısa metraj belgesel filmin ödülleri; “1st Monthly Film Festival” (Sırbistan) festivalinden En İyi Belgesel Kısa Film ve En İyi Kısa Film Yönetmeni, “2 11 17 International Film Festival” (Hindistan) festivalinden En İyi Uluslararası Kısa Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Afiş, “Alternative Film Festival” (Kanada) festivalinden En İyi Sinematografi ve “Heart of Europe International Monthly Film Festival” (Slovakya) festivalinden En İyi Kurgu oldu.

Filmin resmi seçki olarak yer almış olduğu festivaller ise şunlardır: Paradise Film Festival (Macaristan), Eastern Europe Film Festival (Romanya), Stockholm City Film Festival (İsveç), Best International Film Festival (Romanya), The Monthly Film Festival (İngiltere), International Istanbul Short Film & The Writer's Journey Festival (Türkiye).

“İstanbul Boğazı’nda Mitolojinin Yansımaları” filmi belgesel film kategorisinde “Future of Film Awards” (Makedonya) festivalinden mansiyon ödülü kazanmıştır.

Tarih danışmanları ve konuşmacılar olarak Prof. Dr. Mehmet Fatih Yavuz'un, Doç. Dr. Cengiz Zabcı'nın, Doç Dr. Osman Emir'in ve Öğr. Gör. Sezai Gülşen'in yer aldığı filmin festival katılımları devam etmektedir.