Tarih: 11 Temmuz 2024

Oyunculuk Bölümü 3.sınıf Öğrencilerinin Sahnelediği "Kafkas Tebeşir Dairesi" Oyunu Prömiyer Yaptı!

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Erhan TUNA'nın yönettiği, Oyunculuk Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından sergilenen Bertolt Brecht'in ünlü eseri "Kafkas Tebeşir Dairesi" 3 Temmuz 2024 tarihinde prömiyer yaptı. Öğrencilerimiz sahnede gösterdikleri performanslarla göz doldurdular. 

Bir çocuğu doğuran mı yoksa ona bakıp büyüten, emek veren mi ona analık yapmış olur?” Bertolt BRECHT’in bu soru çerçevesinde sınıfsal eşitsizlikleri, mülkiyet hakkını, iyilik ve kötülüğü sorgulayan ünlü eseri, Can YÜCEL’in kendine has çevirisi ile “Kafkas Tebeşir Dairesi” Prof. Dr. Erhan TUNA’nın yönetmenliğinde Oyunculuk Bölümü 3. Sınıf (2023-2024) öğrencileri tarafından sahnelendi. Öğrencilerimiz performansları ile sahnede göz doldurdu ve büyük beğeni topladılar.

Oyunda emeği geçen diğer isimler ise şöyle; oyunun dekor ve kostüm tasarımı Dr. Öğr. Üyesi Handan BAYINDIR TUNA, kostüm ve dekor danışmanı Prof. Dr. A. Bengi BUGAY, afiş tasarımı Dr. Öğr. Üyesi Onur AŞKIN, Işık tasarımı Serdal ECE, yönetmen asistanlığı Arş. Gör. Yansı Deniz Ö. KEÇEBAŞ, şan destek Öğr. Gör. Doğan BALCI ve ışık kumanda H. Yiğit CESARET.

Oyuncular: Berkay Tatlı, Celil Yüce, Çağrı Işık, Doğa Özkan, Eda Dağ , Fatma Özer, Furkan Güleç, Irmak Şişman, Mina Aydın, Mirali Murat Çelen, Mohammad Hossein Koolabadi, Onur Singin, Ömercan Güler, Sena Taştemel.

Akademisyenlerimize ve öğrencilerimize sergiledikleri oyun için çok teşekkür ederiz.