Tarih: 01 Haziran 2022
25. Yıla Özel Metaverse Fest’e Büyük İlgi
25. Yıla Özel Metaverse Fest’e Büyük İlgi
25. yıla özel Doğuş’ta Festival Zamanı kapsamında gerçekleşen etkinliklerin sonuncusu Metaverse Fest, birbirinden ünlü ve değerli konuşmacıların katılımıyla gerçekleşti. Mastercamp ve Minerva Akademi iş birliği ile gerçekleşen festival, Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgut Özkan’ın açış konuşması ile başladı.
Yoğun katılımın yaşandığı festivalde Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, “Metaverse ve Küresel Sistem” konulu konuşmasında “Değişim ve dönüşüm hayatın en önemli olayıdır.” diyerek dijital dönüşüm sürecinde dünyayı nasıl bir ilerlemenin beklediği konusunu ele aldı.
Prof. Dr. Uğur Batı “Metaverse ve İnsan Algısı” başlıklı konuşmasında günbegün ilerlemekte olan yapay zeka teknojisinin geldiği noktada insanın yerinden bahsetti.
Ahmet Hakan Özgür, Murat Canbaz ve Burçin Gürbüz’ün beraber yürüttüğü “Dünden Bugüne Metaverse: Web 1.0 Merkeziyetsiz Yapılar ve Blokchain” başlıklı panelde ise dünden bugüne değişen ve dönüşen web teknolojileri, reklamcılık konuları ele alındı ve “Hiçbir şey hayal kurmadan gerçekleşmez.” sözleriyle başarının yolunun hayal kurmaktan geçtiğinin altı çizildi.
Festivalde “Dijital Evrende Marka Olmak” başlıklı konuşmasıyla Oğuzhan Saruhan; “Dijital Dünyada İnsan İlişkileri ve Liderlik” başlıklı panel ile Zuhal Gürçimen, Dr. Murat Bolelli ve Hasan Gümen; “Web 3 Dünyasının Avantajları ve Dezavantajları” konulu söyleşisiyle Oltaç Ünsal ve “Nasıl bir Metaverse’e Doğru İlerliyoruz” başlıklı konuşmasıyla Ergi Şener konuşmacı olarak yer aldı.
Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü’nün Doğuş Üniversitesi Discord üzerine gerçekleştirdiği sohbet sonrası Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri Dijital Moda ve Dijital Giysiler üzerine bir sunum gerçekleştirdi.
Festivalin ikinci günü Enes Koşar’ın “Yapay Öğrenme ile Görüntülü İşleme Teknikleri” konulu konuşmasıyla başladı. “Bölünmüş Bilinç Kırıntıları” konulu konuşmasıyla Ömer Çeşit’in arından “Metaverse Dünyasında İhtiyacımız Olan Yetkinlikler” başlıklı panel ile Mediha Palta, Rabia Pala, Tuğba Kıymaz ve Hatice Ertan iş dünyasındaki tecrübelerini aktarırken gelişen ve dönüşen dünyada doğru kararlar vermenin önemini vurguladı.
Zirvede “Web3’ün Gizemli Yolculuğu” başlıklı konuşmasıyla Atakan Demir ve Görkem Köse; “Block Zinciri Neye Yarar” konuşmasıyla Batuhan Arslan; “Sanat Nedir, Ne Değildir ve Nasıl Dönüşür” konuşmasıyla Seydi Murat Koç, “Geleneksel Oyunlar ve Blockchain Oyunlar Arasındaki Farklar” konuşması ile Erdem Çebi; ünlü oyuncu Demet Akbağ ise video katılımı ile konuşmacı olarak yer aldı.
Ayrıca Sanat Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Eylem Özçimen’in “İçimden Geçen Çocuk Gülümseyişleri” adlı meta sergisi ve etkinlik süresince sergilenen Doğuş Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Irmak Akçadoğan, Arş. Gör. Nura Aliosman, Öğr. Gör. Onur Aşkın, Dr. Öğr. Üyesi Başak Çakmak, Öğr. Gör. Seydi Murat Koç ve Dr. Öğr. Üyesi Atalay Mansuroğlu’nun NFT sergileri büyük ilgi gördü.ti.