Tarih: 26 Mayıs 2024

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama ve Çanakkale Şehitlerini Anma Gününde “Zaferin Adı Çanakkale” başlıklı Kişisel Fotoğraf Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türk Dili ve İnkılap Tarihi Birimi Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Hakan Kaya’nın hazırladığı 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’ne konuşmacı olarak katılan Dr.Öğr.Üyesi Ali Gökçen Özdem “Askeri Yönleriyle Çanakkale Savaşları” konulu konferans verdi.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkan Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Bülbül’ün 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anısına hazırladığı “Zaferin Adı Çanakkale” adlı Kişisel Fotoğraf Sergisi Sanatseverler ile buluştu.

Sayın Rektör Prof.Dr.Turgut Özkan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mesut Kumru, Prof.Dr.Funda Savaş Gün ve Dr.Öğr.Üyesi Hakan Kaya’nın da yer aldığı sergi konusu ile ilgili Sanatçı Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Bülbül açıklayıcı bilgiler verdi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı içerisinde yer alan Kilitbahir Tabyaları, Kilitbahir Kalesi, Seddülbahir Şehitliği, Şehitler Anıtı ve Akbaş Şehitliği alanlarında çektiği fotoğrafları sanatçı ile inceleyen ziyaretçiler, şehitlerimizi rahmet ve minnetle andılar.