Tarih: 10 Ekim 2024

İNG203- “İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma Dersi” Muafiyet Sınavı ve Sınav Katılım Saatleri Hakkında Bilgilendirme

İNG203- “İngilizce Eleştirel Okuma Ve  Yazma Dersi” Muafiyet Sınavı ve Sınav     Katılım Saatleri Hakkında Bilgilendirme

EĞİTİM DİLİ TÜRKÇE OLAN BÖLÜM/PROGRAM ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2024-2025 Akademik Yılı

“İngilizce Eleştirel Okuma Ve Yazma Dersi” Muafiyet Sınavı

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

• 2024-2025 Akademik yılında Üniversitemize yeni kayıt yaptıran (YKS 2024/DGS 2024/EK Yerleştirme 2024) ve kazandıkları bölümlerin/programların öğretim dili Türkçe olan öğrencilerimiz, hiçbir başvuruya gerek olmaksızın muafiyet sınavına katılım hakkına sahiptir.
  • İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersinden muaf olmak isteyen öğrencilerin bu sınava katılması gerekmektedir.
  • İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma Dersi muafiyet sınavına katılmak zorunlu değildir.

SINAVA KİMLER KATILAMAZ ?

• Öğrenim dili İngilizce olan bölümlerimize yerleşen öğrenciler katılamaz.
  • Daha önce İNG203 muafiyet sınavına giren öğrencilerimiz katılamaz.
  • Daha önce İNG203 dersini alan ve başarısız olan öğrencilerimiz katılamaz.

SINAV NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

• Sınav tarihi Akademik Takvim’de ilan edildiği gibi 15 Ekim 2024 Salı günü çevrimiçi olarak yapılacaktır.
  • Sadece sınava katılma hakkı olan öğrenciler sınav ve oturum bilgilerine erişim sağlayabilirler.
  • Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası

• Şifre: OBS Giriş şifresi veya T.C. Kimlik No olarak sisteme erişim sağlanabilmektedir.

DEMO SINAV

11 Ekim 2024 Cuma Günü   https://douonline.dogus.edu.tr/  platformu üzerinden İng203 İngilizce Eleştirel Okuma ve Yazma dersi  “DEMO” Muafiyet Sınavı gerçekleştirilecektir. Sistemde herhangi bir sorun yaşamamak için sisteme giriş yapmanız önem arz etmektedir.

Cevaplarınız puanlanmayacak olup, sınav notunuza herhangi bir etkisi olmayacaktır.

Sistem 09:00 – 17:00 saatleri arasında açık olacaktır.

**Demo sınava sadece sınav giriş hakkı olan öğrenciler katılım sağlayabilir.

Lütfen sınava katılabilecek öğrenci listelerini ve oturum saatlerini kontrol

ediniz.

LİSANS Öğrenci Listeleri (Fakülte Bazlı Hazırlanmıştır) ve Oturum Bilgileri:

15 Ekim 2024 Salı günü Saat 10:00

Öğrenci listesi için Tıklayınız

(FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ; MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ; HUKUK FAKÜLTESİ; SBYO)

LİSANS Öğrenci Listeleri (Fakülte Bazlı Hazırlanmıştır) ve Oturum Bilgileri:

15 Ekim 2024 Salı günü Saat 13:00

Öğrenci listesi için Tıklayınız

(İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ; SANAT TASARIM FAKÜLTESİ)

ÖNLİSANS Öğrenci Listeleri (Program Bazlı Hazırlanmıştır) ve Oturum Bilgileri:

15 Ekim 2024 Salı günü Saat 15:00