Sıkça Sorulan Sorular

Lütfen YÖK tarafından belirlenen yabancı öğrenci şartları hakkında bilgi almak için ilgili sayfamızı ziyaret edin. Uygunluğunuza dair aklınızda kalan sorular için internationaloffice@dogus.edu.tr e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Eğer Türkiye’ye giriş için vize isteyen bir ülkede yaşıyorsanız ilgili vizeye kabul mektubunuz ile başvuruda bulunabilirsiniz. Herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız internationaoffice@dogus.edu.tr e-posta adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

İnternet sitemizden online başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Doğuş Üniversitesi uluslararası öğrencilerden başvuru ücreti almamaktadır. Ücretsiz bir şekilde başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Lütfen eğitim ücretlerimize dair detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

Lütfen ön lisans ve lisans programlarımıza başvuru ve kayıt koşulları hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız. Lütfen yüksek lisans ve doktora programlarımıza başvuru ve kayıt koşulları hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

Bu süreç ile ilgili problem yaşadığınız taktirde lütfen bizlere e-posta yolu ile bilgi vererek kalan belgelerinizi ekte iletiniz.

Başvurunuz sistemimizde kayıtlıdır ve dilediğiniz zaman tekrar giriş yaparak başvurunuzu yapmaya devam edebilirsiniz.

Tavsiye ve/veya niyet mektubu ibrazı zorunlu olmasa da bu belgelerin ibrazı başvurunuzu güçlendirecektir.

Ortalamada adaylara dönüş sağlamamız iki hafta kadar sürebiliyor.

Bir TOEFL sınav sonucuna sahipseniz bu belgenizi başvuru sırasında yüklemeniz gerekmektedir. TOEFL IBT için en az gerekli puan 72’dir. Bu sınav dışında CAE (C) ve PTE Academic (55) sonuçlarını da kabul etmekteyiz. Eğer bu belgeye sahip değilseniz kayıt sürecinde Doğuş Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınavı’na (DÜİYES) girebilirsiniz.

Evet, Uluslararası İlişkiler Ofisi bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Türkiye’ye varışınızdan önce ilgili konuda e-posta yolu ile bilgilendirileceksiniz.

Türkiye’de bir ikamet izni ile kaldığınız süre boyunca çalışma hakkına sahipsiniz. Ön lisans veya lisans öğrencisi olmanız durumunda bu hak ülkede geçirdiğiniz birinci seneden sonra, yüksek lisans veya doktora öğrencisi iseniz derhal başlar. Bu hizmet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafınca yürütülmektedir. Ayrıntıyı bilgi için ALO 170 hattını arayabilirsiniz.

Yükseköğretim Kurulu’nun Denklik Birimi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Denklik Birimi’nin resmi internet sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Türkiye’nin Avrupa Yükseköğretim Bölgesi’ne dahil olmasından ötürü, Türkiye üniversitelerinden alınan diplomalar Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli sayılmaktadır.